Café Sint-Joris in Reningelst zendt slotmanche WK rally live uit

Uitbater Michiel Gauquie wil van zijn café een supporterslokaal maken voor Thierry Neuville. © Foto TP
Redactie KW

Rallyliefhebbers kunnen de komende 3 nachten Belgisch rallyrijder Thierry Neuville naar een historische WK-titel schreeuwen in café Sint-Joris tijdens de laatste manche van het razend spannende WK rally.

U leest het goed: nachten. De rally wordt namelijk gereden aan de andere kant van de wereld in Australië. “Mijn café wordt een van de weinige plaatsen in de streek, waar je live kan supporteren”, vertelt uitbater Michiel Gauquie (33). “Ik zend de wedstrijd uit op een groot scherm en een tv-scherm op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht. Of daar volk op afkomt? Zeker weten! Dit is een echte rallystreek. Het dorpje Reningelst alleen heeft zeker een 9-tal rallypiloten. Ik ben zelf copiloot en neem deel aan rallywedstrijden in Heuvelland, Ieper, Koekelare en Wervik. Met de Rode Duivels konden we nog geen wereldkampioen worden, maar met deze rallypiloot mogelijk wel. Vandaar onze oproep: kom massaal supporteren.”

Als Neuville wereldkampioen wordt, geef ik een gratis vat en een feestje

De supporters kunnen zaterdagnacht een stukje nationale rallygeschiedenis meemaken. “Nooit eerder kon een Belgische rallypiloot wereldkampioen worden. Neuville staat momenteel tweede in de stand op enkele puntjes van de eerste. Vooral de powerstage van zaterdag wordt beslissend. Ik denk dat we zondagochtend de definitieve winnaar kennen rond 3.30 uur. Als Neuville wereldkampioen wordt, geef ik een gratis vat en een feestje.”

Café blijft overdag open

Overdag blijven de openingsuren van het café behouden. “We zijn dus bijna voortdurend open. Of ik dat zie zitten? Met veel koffie en energiedrank lukt dat wel. Ik kan in de voormiddag enkele uurtjes slapen, omdat mijn vrouw dan overneemt.

Sint-Joris wordt een supporterscafé van Neuville. “Het is de bedoeling dat hij tijdens de Rally van Ieper, die hij dit jaar voor het eerst won, eens langs komt voor een ontmoeting en signeersessie met de fans. Ik denk dat hij Reningelst nog kent, want hij is hier al eens zwaar over de kop gegaan met zijn rallywagen.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier