Café en bierorde organiseren eerste bierfestival in Ieper

Redactie KW

De Ieperse Bierorde van Vauban en het Ieperse Kaffee Bazaar organiseren voor het eerst een bierfestival in Ieper met meer dan 200 zwarte kwaliteitsbieren van 40 Europese brouwerijen.

“We denken er al langer over na, want in Ieper bestond dit nog niet”, vertellen Joeri Devolder en Nancy Demeester, uitbaters van Kaffee Bazaar. “We wilden geen gewoon bierfestival. In Italië bestaat een festival met enkel zure bieren. Dat bracht ons op het idee om op ons festival louter zwarte bieren te serveren.”

Het koppel schuimt regelmatig bierfestivals af, ook in het buitenland. “We slaagden er voorlopig in om 40 brouwerijen aan te trekken uit heel Europa, waaronder Finse en Estse brouwerijen. Zij bieden samen meer dan 200 zwarte bieren aan. We willen geen brol. Elk bier moet minstens 80 op 100 scoren op RateBeer, een soort online Gault&Millau voor de bierwereld.”

De standjes van de brouwerijen worden opgesteld in de zaal Fenix in het weekend van 15 en 16 december. “Liefhebbers kunnen nu al tickets bestellen via de website. We hebben een capaciteit van 1.500 tickets per dag en mikken op een lokaal en internationaal publiek. In de zaal zal ook een ‘Biermobiel’ staan. Dat is de enige plaats zonder zwarte bieren. Je kan er lokale blonde bieren en speciale limonades proeven. We regelen nog een kok, die kennis heeft van bieren. Of er nog edities volgen? We zullen dat kunnen vertellen na deze eerste editie.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier