Café De Platse in Rollegem helemaal klaar voor jaarlijkse dropping

We zien de organisatoren met v.l.n.r. Kris Debels, Bart Degrande, Bernard Sabbe,Jean-Marc Bulcaen, Claude Vandecasteele, Tom Nottebaere, Frank Depraetere en Wim Nottebaere. © EDB
Redactie KW

Ergens op 15 kilometer van je favoriete café achtergelaten worden en met je eigen oriëntatievermogen de weg terugvinden. Dat is het concept van de jaarlijkse dropping van café De Platse in Rollegem, die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 10 november.

10 november staat in Rollegem elk jaar vastgeprikt als de vaste datum voor de dropping van café De Platse. De organisatoren van de dropping zorgden opnieuw voor een parcours van om en bij de 15 km. De deelnemers moeten hun weg zoeken naar het café van op de plaats waar ze met bussen afgezet worden. Jaarlijks komen meer dan 300 wandelaars op dit evenement af.

“Dit jaar is het thema clochards. Wie het best verkleed is, wint drankbonnen voor in De Platse”

Nog tot 6 november kan je in café De Platse inschrijven voor de dropping. Vier bussen vertrekken op 10 november om 18, 19, 20 of 21 uur en een aantal minibusjes brengen tussenin ook nog deelnemers naar de startplaats.

“Op twee van de drie stopplaatsen is er een praktische proef of een denkproef. Wie hier het hoogst aantal punten haalt, mag volgend jaar gratis deelnemen”, stelt Jean-Marc Bulcaen van café De Platse. “Onderweg en bij aankomst worden de deelnemers verwend met een verrassing voor de innerlijke mens. Er is zowel eten als drank te verkrijgen.”

Inschrijven

Zoals elk jaar wordt er ook met een thema gewerkt. “Dit jaar is dit ‘clochards'”, vervolgt Jean-Marc. “Wie het best aansluitend bij het thema gekleed is, krijgt een aantal drankbonnen voor in De Platse.” De winnaars worden op de Facebookpagina ‘Jean-Marc Maureen Bulcaen’ van café De Platse vermeld. Via een persoonlijk bericht op deze pagina kan er ook ingeschreven worden.

Deelnemen kost 17 euro per persoon. Daar zijn verzekering, een fluo armband voor de verkeersveiligheid, eten en drank, toiletten voor onderweg en de bussen inbegrepen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier