Buurvrouwen uit Zeebrugge zamelen speelgoed in voor Sinterklaas: "Elk kind heeft recht op cadeautje"

03/10/18 om 09:05 - Bijgewerkt om 11:48

Na een sabbatjaar spelen buurvrouwen Katrien Lefever (50) en Veronique Landuyt (59) uit Zeebrugge dit jaar opnieuw voor Sinterklaas. Ze hopen minstens 300 kinderen gelukkig te maken met een pakket vol speelgoed en snoep. Hun inzamelactie loopt als een trein. "Het is ongelofelijk hoeveel respons we krijgen. We krijgen zelfs een gratis loods ter beschikking van Seafront", zegt Katrien.

De échte Sinterklaas komt pas op 6 december naar ons land. Toch zijn de buurvrouwen nu al volop bezig met het inzamelen van speelgoed en snoep. De reden is simpel: Katrien Lefever en Veronique Landuyt hopen minstens 300 kinderen gelukkig te maken met een sinterklaaspakket. "Dat neemt nu eenmaal heel wat tijd én voorbereiding in beslag", zeggen Katrien en Veronique. Met zichtbare trots tonen ze het speelgoed dat ze de voorbije weken al inzamelden. Die 'buit' is op korte tijd redelijk indrukwekkend te noemen. Gezelschap...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!