Buurvrouwen uit Zeebrugge zamelen speelgoed in voor Sinterklaas: “Elk kind heeft recht op cadeautje”

Katrien Lefever (50) en Veronique Landuyt (59) hopen minsten 300 kinderen gelukkig te maken. © (Foto MM)
Redactie KW

Na een sabbatjaar spelen buurvrouwen Katrien Lefever (50) en Veronique Landuyt (59) uit Zeebrugge dit jaar opnieuw voor Sinterklaas. Ze hopen minstens 300 kinderen gelukkig te maken met een pakket vol speelgoed en snoep. Hun inzamelactie loopt als een trein. “Het is ongelofelijk hoeveel respons we krijgen. We krijgen zelfs een gratis loods ter beschikking van Seafront”, zegt Katrien.

De échte Sinterklaas komt pas op 6 december naar ons land. Toch zijn de buurvrouwen nu al volop bezig met het inzamelen van speelgoed en snoep. De reden is simpel: Katrien Lefever en Veronique Landuyt hopen minstens 300 kinderen gelukkig te maken met een sinterklaaspakket. “Dat neemt nu eenmaal heel wat tijd én voorbereiding in beslag”, zeggen Katrien en Veronique. Met zichtbare trots tonen ze het speelgoed dat ze de voorbije weken al inzamelden. Die ‘buit’ is op korte tijd redelijk indrukwekkend te noemen. Gezelschapsspelletjes, puzzels, knuffels, snoep, chocolade … Werkelijk alles raapten de buurvrouwen al bij elkaar.

Katrien en Veronique staan zelf versteld van de reactie op hun sintactie. “Het is werkelijk ongelofelijk hoeveel respons we krijgen”, glimlacht Katrien. “Als ik bekijk wat we op korte tijd al inzamelden, denk ik dat iedereen in Zeebrugge en omstreken aan het opruimen is. Het voordeel is dat de mensen weten dat hun oud speelgoed voor de goede zaak zal gebruikt worden. Ze geven het dus makkelijk en met plezier weg.”

Gratis loods

Om de grote berg speelgoed te kunnen opbergen, kunnen Veronique en Katrien gratis gebruik maken van een loods die Seafront ter beschikking stelt aan de oude Vismijn. “Twee jaar geleden stonden onze huizen letterlijk vol speelgoed. Ideaal was dat zeker niet”, lachen de buurvrouwen. “Het feit dat de mensen hun spullen naar een loods kunnen brengen en niet bij ons thuis moeten aanbellen, maakt de drempel bovendien nog een stukje lager. Ook voor ons is het een stuk eenvoudiger stockeren en organiseren. We verwachten de komende weken nog een pak speelgoed. Alle ruimte zal dus welkom zijn.”

De mensen weten dat hun oud speelgoed voor de goede zaak zal gebruikt worden

Blijft de vraag waarom Veronique en Katrien zich zo inzetten. Tenslotte zullen ze – omwille van de privacy – niet weten naar welke kinderen de 300 pakketten zullen gaan. “Wat ons betreft verdient elk kind een mooie Sinterklaas. Dat gevoel is de vele inspanningen zeker waard”, aldus Katrien.

Supermarkten

Behalve de particulieren, springen ook enkele supermarkten mee op de kar. Zo zamelt Albert Heijn in Knokke-Heist mee speelgoed en snoep in. In samenwerking met de OCMW’s van Zeebrugge, Knokke-Heist en Blankenberge zullen de speelgoedpakketten eind deze maand gemaakt worden. De kans dat er nadien nog speelgoed over is, is reëel. Ook dat zal geschonken worden aan het goede doel. Wie zich geroepen voelt of op zolder nog speelgoed heeft liggen, kan dat nog tot eind oktober binnenbrengen in de loods in de Oude Vismijn 55-57. Op de Facebookpagina ‘Sintactie Oostkust 2018’ worden de openingsuren meegegeven.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier