Buurtwinkel in Sint-Henricus sluit na zestig jaar

22/12/17 om 10:29 - Bijgewerkt om 10:27

Na zestig jaar van moeder op dochter gaat de buurtwinkel van de wijk Sint-Henricus wellicht onherroepelijk dicht. Op Nieuwjaar verwelkomt zaakvoerster Marleen Dedier voor de allerlaatste keer haar klanten. Ze zoekt weliswaar een overnemer voor haar kleine maar gezellige zaak langs de Rijksweg, maar er is voorlopig geen geschikte kandidaat komen opdagen. "Deze winkel is nochtans perfect leefbaar", verzekert Marleen, die er al bijna 35 jaar achter de toonbank staat. "Op voorwaarde dat je bereid bent om hard te werken."

Op zaterdag 23 december vanaf 15 uur nodigt Marleen alle trouwe klanten naar haar winkel uit om hen met koffie, gebak, hapjes en drankjes te bedanken voor de voorbije jaren. En wees maar zeker: er zal menig traantje worden weggepinkt. Sommige klanten kwamen zowat elke dag bij Marleentje over de vloer, zelfs op woensdag, de enige sluitingsdag. Niet alleen om brood, vlees, kaas of een krant te kopen en/of op de Lotto te spelen, maar minstens evenzeer voor het sociaal contact. Om een babbeltje te slaan en de laatste nieuwtjes uit te wisselen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!