Buurtcomité Legendaledreef smeedt hechte banden met bewoners tijdens nieuwjaarsdrink

© PH
Redactie KW

De elfde nieuwjaarsdrink van de Legendaledreef, Hertendreef en de Karel van Manderstraat in Oostkamp was alweer een schot in de roos. Marleen Deschaght en Georges Debacker, die het initiatief al jaren bezielen, vreesden nochtans voor een verminderde belangstelling omdat noodgedwongen moest uitgeweken worden naar een nieuwe locatie

“Ik woon hier in de Legendaledreef sinds 1983 en trok mij na drie jaar al de problemen van de straat aan”, vertelt Georges Debacker. “Ik was het aanspreekpunt en kaartte de moeilijkheden met het verkeer, het groen en de infrastructuur aan bij de mandatarissen van de gemeente. Marleen Deschaght van enkele huizen verder was dan eerder de ambassadeur van de feestelijkheden. Samen vormen we een sterk team waar naar geluisterd wordt. De Hertendreef en de Karel van Manderstraat zijn ook twee straten die tot onze buurtwerking horen. Alle inwoners krijgen de kans om zich aan te melden voor de wijknieuwsbrief, zodat iedereen van alles op de hoogte blijft. In november was er ons buurtontbijt en nu is het alweer klinken op het nieuwe jaar. We doen dit voor de gezelligheid en om mensen bij elkaar te brengen. Daarmee dragen we sowieso ook ons steentje bij aan de titel van ‘Oostkamp vijfsterrengemeente’.”

“De eerste acht jaar vond de nieuwjaarsdrink plaats in een voortuin of aan een tent voor een garage van een van de buren”, vult Marleen Deschaght aan. “Die eerder frisse aangelegenheid werd gecounterd door een heerlijke glühwein en de warmte die deze burenactiviteit op zich uitstraalde. Daarna konden we twee jaar na mekaar gebruik maken van de ruime toonzaal van de speelautomatenleverancier ‘Rus Tony’ aan het begin van onze dreef. Een gedroomde locatie, waar we schitterend werden onthaald. Helaas verhuisde de firma vorig jaar en staat de zaak nu voorlopig leeg. Ondertussen is het pand verhuurd aan Delta Bikes, dat zijn winkel uit de Stationsstraat naar hier zal overbrengen. Gelukkig hebben we nu onderdak gevonden in de bovenzaal van de CM, maar dat is toch een kilometer van onze straat verwijderd. Daarom vreesden we dat sommige, vooral oudere mensen, de verplaatsing misschien niet zouden maken. Gelukkig bleek dit achteraf ongegrond. We waren met meer dan 40 aanwezigen. Een bewijs dat de band tussen de bewoners alleen maar hechter wordt. En daar doen we het voor.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier