Buurtbewoners zamelen spullen in voor gezin dat alles verloor in brand

Buurtbewoner Serge Jansen en zijn partner Christel Verbeeke. © TP
Redactie KW

Debora (50), Bob (47) en Nabor (18) zagen hun woning afgelopen weekend in vlammen opgaan in Pervijze, een dorpje in Diksmuide. Buurtbewoners willen nu een benefiet houden en zoeken spullen voor het gezin, dat alles verloor in de brand.

“We verblijven momenteel bij familie en kennissen”,vertelt Nabor. “Alles wat in ons huis was, is verloren. Enkel onze pyjama, die we op dat moment droegen, was niet opgebrand. Gelukkig dat ons hondje Vasko ons alarmeerde. Jammer genoeg heeft zij het niet gehaald. We hebben haar teruggevonden op het bed van mijn ouders en ondertussen laten cremeren. De urne met haar as is een belangrijk aandenken voor ons.”

Het gezin werd voorlopig opgevangen door familie en vrienden. “Zij gaven ons al kleren, maar we hebben nog veel nodig.” Buurtbewoner Serge Jansen (47) berichtte met zijn regionaal nieuwsmedium Westnieuws over de brand. “Meteen stroomden de reacties en berichten van buurtbewoners binnen. Ze vroegen of ze iets konden doen voor het getroffen gezin.”

Serge besloot om met zijn partner Christel Verbeeke (52) de solidariteitsbeweging te beheren. “Het gezin heeft nu vooral nood aan huisraad en elektrische apparaten, waaronder een stofzuiger, zetel, tweepersoonsbed, poetsmateriaal, frietpot, strijkijzer, koffiemachine en keukenmateriaal. Ze zoeken wel pannen en potten voor een inductiekookplaat, die ze mogelijks op termijn kunnen gebruiken in een woning in de regio van Nieuwpoort. Kasten zijn er al voorzien. We willen ook een benefiet houden, maar dat is nog niet zo concreet. We zijn dit nu aan het bespreken en uitwerken met buurtbewoners uit de streek van Pervijze en Nieuwpoort. De zaal krijgen we alvast voor niets en ook geluidsinstallatie en verlichting krijgen we vermoedelijk gratis van een buurtbewoner. We hopen op enkele artiesten en sponsors.”

Het gezin is ontroerd door de solidariteit. “Het is heel mooi dat de mensen ons helpen. We hebben het zwaar en kunnen alle steun gebruiken.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier