Buurtbewoners Marksesteenweg: “De studenten pikken hier altijd alle parking in”

De parkeermeter in de Marksesteenweg is nog steeds onbruikbaar. © JVGK
Redactie KW

Het aantal bewonersparkeerplaatsen is weer fors gestegen. In de Marksesteenweg komen er geen en daar zijn enkele bewoners niet blij mee. “Op weekdagen nemen de studenten alle plaatsen in.”

In de Sint-Amandslaan, Pluimstraat, Veldstraat en Burgemeester Tayaertstraat (volledig) komen nieuwe bewonersparkeerplaatsen, aangeduid met een gele streep. Ook op enkele gewestwegen – Meensestraat, Minister Tacklaan, Burgemeester Vercruysselaan en Gentsesteenweg – komen er gele markeringen. De Marksesteenweg krijgt er geen. En dat is niet naar de zin van enkele bewoners. “Elke weekdag is het hier hetzelfde liedje“, is te horen. “Studenten van Howest komen naar hier om de lessen te volgen en parkeren zich in de Marksesteenweg. Nochtans is er in de Graaf Karel de Goedelaan een grote parking voor hen….”

Dat staat hier dan vol met hun wagens, waardoor wij als bewoners geen parkeerplek meer vinden. Een tijd geleden heb ik naar het Conservatoriumplein moeten rijden, er was gewoon nergens anders parking vrij.”

Vooral onpaar

Begin vorig jaar leek er wel een oplossing uit de bus te komen. “Toen heeft Parko aan de kant van de pare huisnummers parkeermeters geplaatst. Maar die zijn nog altijd afgedekt, ze werken dus niet. Bovendien zijn er aan die kant veel garages en dus weinig parkeerplaatsen.”

Het zijn dan ook vooral de bewoners van de onpare huisnummers die klagen. “Velen van ons hebben geen garage. Daarom hebben wij op een infovergadering van de stad al gevraagd om bewonersparkeren in te voeren. Maar zonder succes.”

Schepen van Mobiliteit Axel Weydts: “In deze fase is deze weg niet meegenomen. Maar ik sluit niet uit dat de Marksesteenweg in de toekomst ook een aantal bewonersparkeerplaatsen krijgt”, stelt hij. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier