Burgemeester zet Kortrijkzanen aan het werk op nieuwjaarsdrink

© AN
Redactie KW

Krijg je maar niet genoeg van de eindejaarsfeestjes? Het stadsbestuur nodigt alle Kortrijkzanen uit voor een receptie op het Schouwburgplein op zaterdag 5 januari vanaf 18.30 uur. Opgepast, burgemeester Van Quickenborne zet zijn inwoners ook aan het werk!

Na het uitstapje van vorig jaar naar het nieuwe Nelson Mandelaplein op Kortrijk Weide, komt de nieuwjaarsdrink voor de Kortrijkse inwoners terug thuis in het stadscentrum. Op zaterdagavond 5 januari vanaf 18.30 uur is iedereen welkom op het Schouwburgplein.

Aan de chalets van de kerstmarkt kan je terecht voor een frisse pint, frisdrankje, glühweintje of warme chocolademelk. Hongerige magen worden gevuld met een pakje friet, een bakje pasta, een zakje oliebollen of een proevertje van de wereldkeuken.

Maar je kan niet alleen genieten van het traditionele hapje en drankje op het Schouwburgplein. Burgemeester Van Quickenborne zet zijn inwoners ook aan het werk. Met de start van De Grote Bevraging vraagt hij de mening van alle inwoners over verschillende punten. Zo wil hij weten of wie een sigarettenpeuk op de grond gooit in Kortrijk een GAS-boete van 55 euro moet krijgen of niet.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier