Burgemeester van Ingelmunster laat kraakpand dichttimmeren

19/01/18 om 10:04 - Bijgewerkt om 12:29

Burgemeester Kurt Windels van Ingelmunster liet een woning in de Kortrijksestraat verzegelen. Zo wil hij krakers de toegang ontzeggen.

Burgemeester van Ingelmunster laat kraakpand dichttimmeren

© FODI

Grote houten platen voor de ramen en voordeur van de woning, pal naast de bekende dagbladhandel Winnetoe, moeten ervoor zorgen dat ongenode gasten het leegstaande pand niet meer kunnen betreden. De technische dienst van het gemeentebestuur timmerde zowel vooraan als achteraan het pand alle ramen en deuren dicht.

"Ingelmunster is een open en verdraagzame gemeenschap, maar er zijn grenzen", zegt burgemeester Kurt Windels. "In het bewuste pand in de Kortrijkstraat was er quasi continu overlast door krakers die daar huisden. Niet bepaald een pretje voor de omgeving en de buren. Gezien dit maar bleef duren, heb ik beslist om het pand hermetisch af te sluiten. We hebben ramen en deuren letterlijk dichtgetimmerd. Een drastische, maar broodnodige maatregel."

De krakers hadden al stukken plastic in brand gestoken om zich te verwarmen en ook de parketvloer werd al 'opgebruikt'. De eigenaar van het pand werd al ingelicht over de maatregel, op de gemeenteraad van komende dinsdag moet de verzegeling bekrachtigd worden.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!