Burgemeester laat café Bizarre in Dentergem door geluidshinder tijdelijk sluiten

© TVH
Redactie KW

Café Bizarre blijft nog tot minstens 15 maart dicht. Burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) heeft die opdracht gegeven na aanhoudende klachten over geluidshinder. Ook de brandveiligheid in het café bleek niet in orde.

“De voorbije twee jaar zijn er al twaalf GAS-boetes uitgedeeld”, vertelt burgemeester Degroote. “Het gaat om inbreuken op de geluidsnormen en de brandveiligheid. We hebben samen met de politie al meerdere keren met de uitbater rond de tafel gezeten in een poging om de situatie te verbeteren. We hebben een oplijsting van de gebreken gemaakt en hem voldoende tijd gegeven om alles in orde te brengen, maar de deadline werd steeds maar verschoven. Op 11 januari hadden we voor het laatst een onderhoud en toen daaruit bleek dat er niet meteen beterschap in zicht was heb ik besloten om de zaak tot en met 15 maart te sluiten.”

Het café op de hoek van de Dreve en Statiestraat bestaat sinds 2012 en wordt uitgebaat door Bernd Backelandt. “Het klopt dat er klachten waren, maar die zijn maar van één buur afkomstig”, vertelt hij. “Die komen dan nog van het aanpalend feestzaaltje, want in het café nam ik al de nodige maatregelen. De buur zelf liet enkele jaren geleden verbouwingen uitvoeren waardoor zijn huis tot aan de feestzaal kwam. Er is toen ook geen spouwmuur of iets dergelijks tussen gezet en dus lijkt het me niet raar dat hij dan lawaai uit mijn zaak hoort. Ik tracht me nu in regel te stellen, maar extra ingrepen, inclusief geluidswerend glas zijn duur en zouden me tussen de 7.000 en 10.000 euro kosten. Alleen kan ik dat niet ophoesten. Ik huur het gebouw en bekijk nu met de eigenaar wat de mogelijkheden zijn.”

(VD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier