Buren blijven vechten tegen industrieterrein Blauwpoort

29/06/18 om 05:31 - Bijgewerkt op 28/06/18 om 09:49

Groen en het Bewonerscomité van de Kleithoekstraat en omgeving blijven zich verzetten tegen de plannen van de stad om de landbouwgronden van de site Blauwpoort in te richten als bedrijventerrein. De provincieraad gaf met uitzondering van Groen zijn goedkeuring voor het project. Als deze beslissing straks in Het Staatsblad verschijnt, zullen beide beroep aantekenen bij de Raad van State. Ook in 2012 was dat het geval.

"We blijven in elk geval bij ons standpunt: geen bedrijven aan onze voordeur", aldus bewoner Tonny Demuytere. "In het verleden was het protest goed voor een pak bezwaarschriften. Ook nu is dat niet anders. Die blijven overigens gehandhaafd. Blauwpoort staat voor ons gelijk met een rustgebied en dat moet ook zo blijven. Dat de Raad van State ons vorig protest kon volgen en de genomen beslissing vernietigde, krijgt misschien voor ons weer een gunstig gevolg. In het andere geval hebben verschillende bewoners al laten weten dat ze verhuizen. Momenteel staat er al een woning in de Kleithoekstraat te koop. Dat er nog zullen volgen kan volgens mij niet anders. Wie hier woont, geniet van de rust en van het groen. Er ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!