Bruisende buurt in plaats van rusthuis: van oude dag naar cultureel en culinair genot

03/08/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 02/08/18 om 16:08

De gewezen gebouwen van woonzorgcentrum Sint Vincentius hebben een andere invulling gekregen. Waar mensen tot enkele jaren geleden genoten van hun oude dag, is er nu ruimte om te genieten van muziek, een drankje, culinaire hoogstandjes en kunst. "Hotel Messeyne heeft er zelfs een bijhuis", stelt schepen Wout Maddens.

Eind 2016 verlieten de bewoners van woonzorgcentrum Sint Vincentius de gebouwen in de Groeningestraat en verhuisden naar de Houtmarkt. Het Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk had toen al de site voor 4,1 miljoen euro gekocht. De site van 10.000 vierkante meter bruist sinds kort weer. "We doopten deze site om tot Atelier 2025", legt schepen van Wonen en Bouwen Wout Maddens (Open VLD) uit. "Daarbij gaan we voor het hergebruik van de gebouwen. Leuk is dat er in enkele maanden tijd heel wat personen en organisaties kwamen aankloppen om zich hier te vestigen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!