Brugse tennisclub Witte Beer opent padelterreinen

© ACR
Redactie KW

Ter kennismaking met padel zullen de drie terreinen tot eind april voor de geïnteresseerden gratis ter beschikking worden gesteld.

KG Witte Beer langs de Damse Vaart in Sint-Kruis gaat het 91ste werkjaar in en behoort hiermee tot één van de oudste tennisclubs in Brugge. “We merken dat de tennissport een klein beetje op de retour is. De hype van Kim Clijsters en Justine Henin ligt ondertussen een paar jaar achter ons. Deze trend is zowat in alle clubs merkbaar en dat wordt ook door Tennis Vlaanderen bevestigd”, zegt Geert Vastiau als bestuurslid van de club. “Het enthousiasme in tennis nam af. Tegelijkertijd merkten we dat padel aan een opmars bezig is en daar willen we binnen de Witte Beer graag op inspelen.”

Ter kennismaking met padel zal KG Witte Beer tot eind april de terreinen voor de geïntresseerden gratis ter beschikking stellen. Nadien volgt een abonnementsformule en een losse verhuur van de drie terreinen. Padelrackets zijn ter beschikking. “Nieuw is dat we ook met een reserveringssysteem zullen werken. Voor wie als lid tennis met padel combineert is er voordelig tarief.”

Twee padelterreinen komen in de plaats van een outdoortennisveld. De derde vervangt het miniterrein nabij de indoor. “Voor alle duidelijkheid: aan ons aanbod tennisvelden verandert er weinig”, benadrukt Jan De Ruyter. “We blijven vier buitenvelden en drie indoorvelden aanbieden.”

Ondertussen worden er in heel Vlaanderen padelterreinen aangelegd, ook in diverse tennisclubs. In Brugge is dat ook nog het geval in TC Brughia en in KTC Azalea.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier