Brugse stedelijke sportkampen in de lift

Patrick Van Coillie (KAVVV & Fedes), schepen Franky Demon en Diede Linseele (KAVVV & Fedes) kunnen mooie cijfers voorleggen. © foto WK
Redactie KW

De stedelijke sportkampen in Brugge zijn meer dan ooit in trek: amper een week na de start van de inschrijvingen, is ruim twee derde van het aantal beschikbare plaatsen al volzet.

Samen met de sportfederatie KAVVV & Fedes organiseert de stad Brugge tijdens de schoolvakanties kinder-en tienerkampen op diverse Brugse locaties. Dit jaar lijken die in een recordtempo uit te verkopen: de inschrijvingen gingen dan wel pas van start op 7 januari, maar nu al is twee derde van de plaatsen volzet. Verdeeld over kleuters (4 tot 6 jaar), omnisport (7 tot 12 jaar) en tienerkampen (12 tot 16 jaar), stonden ruim 850 plaatsen open waarvan er al meer dan 600 gereserveerd zijn.

Snel inschrijven is dus de boodschap“, zegt een tevreden schepen van Sport Franky Demon (CD&V). Voor de kleuterkampen in de paas- en zomervakantie zijn er wel nog wat plaatsen beschikbaar. “Om de grote vraag naar sportkampen in de eerste en laatste week van de grote vakantie op te vangen, hebben we er nu een extra locatie bij gecreëerd. De samenwerking met scholen wordt voort uitgebreid“, aldus nog Demon.

Dit jaar vinden naast de sportkampen in de stedelijke basisschool Sint-Michiels en Sint-Leo Hemelsdaele ook kleuter- en omnisportkampen plaats in de school Mariawende-Blydhove. De kinderen kunnen er terecht in een mooie sportzaal en buiten in het aanpalende sportdomein de Gulden Kamer, met een grote variatie aan sportfaciliteiten.

Alle stedelijke sportkampen staan onder leiding van gediplomeerde lesgevers, de kostprijs blijft 50 euro per kind per kampweek. Op www.brugge.be/sportkampen vind je het volledige aanbod terug en inschrijven kan via de website van KAVVV. & Fedes: www.fedes.be. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier