Brugse sportwinkel zoekt de beste Fifa-spelers

Benito Heinkens (links) en Pablo Vermote. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Redactie KW

Twee jonge Bruggelingen willen e-sport op de kaart zetten in onze streek. Benito Heinkens (26) en Pablo Vermote (27) van Montreal Sport uit Sint-Andries organiseren daarom op 1 maart een allereerste FIFA-tornooi voor duo’s. “Binnen de 24 uur zat het tornooi helemaal vol. We denken nu al na over volgende edities en concepten”, zegt Benito.

“Je ziet zo’n tornooien steeds vaker opduiken, maar in Brugge bleven we wat achterop hinken. Wij wilden de Brugse jeugd ook zo’n tornooi aanbieden”, vertelt Benito Heinkens. Samen met zijn collega Pablo Vermote van voetbalshop Montreal Sport ontplooide hij het allereerste PS4 Fifa Montreal Sport tornooi, op vrijdag 1 maart in tennisclub De Blauwe Reiger aan de Sint-Pietersplas. Het winnende duo – want er wordt per twee met een team tegen elkaar gestreden, met een topteam naar keuze – mag zichzelf meteen het ‘Beste e-sporter duo van Brugge’ noemen. Het winnende team krijgt bovendien 200 euro cash, de verliezende finalist krijgt twee waardebonnen van 50 euro.

Nostalgie

Benito en Pablo spelen het spel zelf al van kinds af. “FIFA is een beetje nostalgie, maar tegelijk speel ik het liefst de laatste versie die uitkomt. Het spel staat niet stil, elk jaar worden de graphics nog beter. Dat blijft me verbazen”, stelt Benito, die mee ondervindt hoe e-sport overal aan populariteit wint. “Het is aan een enorme opmars bezig. Onze twee Brugse eersteklasseploegen hebben ondertussen zelfs al een eigen speler. Zo’n tornooi zou dus wel succes hebben, dachten we. En dat bleek ook zo. Binnen de 24 uur zaten alle 32 plaatsen vol. We hebben ons concept nog uitgebreid naar 40 maar ook die plekjes waren meteen ingenomen”, zegt Benito, die dan ook al verder denkt dan deze editie én dit format. “We willen op regelmatige basis e-sportevents organiseren. Er is bijvoorbeeld ook vraag naar een 1-tegen-1-tornooi en als alles goed gaat, komt dat er ook in het midden van dit jaar. We sluiten niet uit dat we ook e-sport met andere sporten dan voetbal gaan organiseren. Dit is het prille begin, we zien wel waar we uitkomen.”

Ultieme tip

Het tornooi start om 19 uur en duurt tot even na middernacht. “We hebben zes consoles en televisieschermen, zodat niemand te lang moet wachten. Supporters zijn van harte welkom om een hapje en drankje te nuttigen. De finale wordt op groot scherm gespeeld en wordt gelivestreamd op YouTube. Zo gaat dat wel vaker bij andere grote e-sportevents”, glimlacht de organisator, die zelf ook nog een ultieme tip heeft voor zijn deelnemers. “Blijf rustig én speel met een goeie organisatie. Dat is eigenlijk een beetje zoals in het echte voetbal. Maar ik geef toe, als ik zelf speel dan hou ik er ook van om gewoon zoveel mogelijk aan te vallen. En dan speel ik zelf altijd met Liverpool”, besluit Benito. (TR)


Info: www.e-sportevents.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier