Brugse Sociaal-Culturele Raad op zoek naar leden voor bureau

© SVV
Redactie KW

Om de zes jaar, samenvallend met de verkiezing van de nieuwe gemeenteraad, krijgen alle Brugse adviesraden een nieuwe samenstelling. Dit geldt ook voor het bureau van de Sociaal-Culturele Raad (S.C.R.). Dit gebeurt door een verkiezing door de afgevaardigden van de tijdens de algemene vergadering aanwezige sociaal-culturele verenigingen.

De verkiezing van het nieuwe bureau van de Stedelijke Sociaal-Culturele Raad gebeurt tijdens de eerstkomende algemene vergadering die plaatsvindt op dinsdag 2 april in theaterzaal De Biekorf in de Brugse binnenstad.

Bij deze lanceert de Stedelijke Sociaal-Culturele Raad de oproep om iemand van Brugse verenigingen voor te dragen als kandidaat voor het nieuw samen te stellen bureau. De kandidaat moet uiteraard akkoord gaan met deze kandidatuur en bereid zijn maandelijks en dit gedurende de komende zes jaar naar de vergaderingen van het bureau te komen. “Wij willen erop wijzen dat de verkozen bureauleden niet zetelen namens hun vereniging, maar enkel op voordracht van hun vereniging”, stelt Jan Bonneure, voorzitter van de Stedelijke Sociaal-Culturele Raad. “Hun taak bestaat erin het algemeen belang van de hele Brugse sociaal-culturele sector te verdedigen. Er worden geen plaatsvervangers gekozen of aangeduid.”

De kandidatuur moet vóór donderdag 28 februari bezorgd worden aan het secretariaat van de Stedelijke Sociaal-Culturele Raad, p/a Cultuurcentrum Brugge, Sint-Jakobsstraat 20 in 8000 Brugge.

“Medio maart ontvangen alle verenigingen, samen met het administratief jaarverslag van de Stedelijke Sociaal-Culturele Raad, de lijst van de kandidaten met nuttige randinformatie”, vult Boudewijn Van Vlaenderen, secretaris van de Stedelijke Sociaal-Culturele Raad, nog aan.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier