Brugse school en woonzorgcentrum dichten generatiekloof met potlood en papier

Het Sint-Lodewijkscollege Christus-Koning uit Brugge nam deze week deel aan 'Visite, de tekenklas op verplaatsing'. © WK
Redactie KW

Het Sint-Lodewijkscollege Christus-Koning uit Brugge nam deze week deel aan ‘Visite, de tekenklas op verplaatsing’.

De klas van juf Lieve ging donderdagvoormiddag op bezoek in De Vliedberg, een woonzorgcentrum voor ouderen met dementie, om er met de bewoners te tekenen. En die zagen de kinderen van het vierde leerjaar graag komen. “Kinderen lachen veel en babbelen graag. Ook zijn ze erg vindingrijk, altijd weer verrassend wat ze allemaal te vertellen hebben”, glundert bewoonster Isabelle.

Met potlood en papier kan ze nog steeds goed overweg. “Ik heb vroeger als kind ook heel veel getekend. Het is een leuke manier om je uit te drukken.”

Het idee van de tekenklas op verplaatsing is gegroeid uit ‘Drawing Days’, een internationaal tekenfestival met als doel iedereen aan het tekenen te krijgen. Niet alleen laat het je anders naar de wereld kijken, tekenen is ook een ideaal middel om mensen met elkaar te verbinden. De 7-jarige Amandine is blij met haar nieuwe vrienden en vriendinnen. “We hebben al heel veel plezier gehad met de bejaarden. Ze praten graag over vroeger, toen Hannelore graag liep en Annette nog ging turnen. Samen hebben we mijn klasgenootje Manou getekend met ezelsoren.”

“Dit past bij onze belevingsgerichte zorgvisie. We brengen de omgeving graag naar onze bewoners toe”, zegt directeur Liesbeth Parrein van De Vliedberg. En als afsluiter was er uiteraard taart.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier