Brugse rechtbank laat zich van haar warmste kant zien voor MUG-helikopter

© MVN
Redactie KW

Voor het derde jaar op rij organiseert de rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Brugge enkele acties in het kader van de Warmste Week van Music For Life.

De Brugse rechtbank wil zich op die manier profileren als “Warmste rechtbank van Vlaanderen”. De opbrengst gaat dit jaar naar de MUG-helikopter van het AZ-Sint-Jan. “Het jaarlijkse prijskaartje van de heli is 600.000 euro“, verduidelijkt afdelingsgriffier Katrien Robberechts. “De provincie West-Vlaanderen en steden en gemeenten uit Oost- en West-Vlaanderen dragen hun steentje bij, maar federale subsidies krijgt de dienst niet.”

De acties gingen van start met een pannenkoekenverkoop en sinds 10 november worden ook geurkaarsen en chocolaatjes verkocht. Afgelopen donderdag kon het rechtbankpersoneel aanschuiven voor een luxueus ontbijt en op zaterdag 2 december vindt in de Koninklijke Roeiclub Brugge, waar Katrien Robberechts lid van is, een event plaats waarbij elke deelnemer zich per geroeide kilometer laat sponsoren. Op 15 december worden de acties afgesloten met een winterbarbecue.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier