Brugse politie moet weer hond bevrijden uit wagen: eigenaars zaten op restaurant

01/07/18 om 21:14 - Bijgewerkt om 21:13

Ongelofelijk maar waar: amper enkele uren nadat bekend raakte dat twee honden het leven lieten in een snikhete auto, moest de Brugse politie zondagmiddag opnieuw een hond bevrijden uit een oververhit voertuig. De eigenaars bleken even verderop op restaurant te zitten en waren zich van geen kwaad bewust. "Onze diensten konden hen gelukkig contacteren. Er is een proces-verbaal opgesteld", bevestigt de politie. "We kunnen niet voldoende herhalen dat mensen hun huisdier niet in een wagen mogen achterlaten."

Brugse politie moet weer hond bevrijden uit wagen: eigenaars zaten op restaurant

Ook bij de politie van Brugge was het ongeloof groot toen ze zondagmiddag de melding kregen van een opgesloten hond. Er was namelijk al heel wat commotie ontstaan nadat zaterdagavond twee honden het leven lieten in een wagen op de parking van een ziekenhuis. De eigenaars uit Rochefort hadden hun viervoeters maar liefst 5,5 uur alleen achtergelaten in hun snikheet voertuig. De tussenkomst van de politie en het Blauwe Kruis kon de honden helaas niet meer redden.

Zo'n vaart liep het zondagmiddag gelukkig niet. Een voorbijganger merkte kort na de middag op hoe een Maltezer zat opgesloten in een wagen die stond geparkeerd in Zeebrugge. Het raampje stond een beetje open, maar dat maakt amper verschil qua temperatuur. De politie kon de eigenaars van het voertuig gelukkig snel identificeren en contacteren. Ze bleken even verderop op restaurant te zitten en waren zich van geen kwaad bewust. Het hondje zat volgens hun verklaringen al een uur alleen in de wagen. De Brugse politie liet de zaak niet zomaar passeren en stelde proces-verbaal op. "De hond kon in goede gezondheid uit de wagen gehaald worden. Toch kunnen we niet voldoende herhalen dat mensen hun huisdier niet in een wagen mogen achterlaten", roept de politie nogmaals op om zorg te dragen voor de dieren.

(MM - GF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!