Brugse politie kreeg voor België-Japan info over mogelijke aanslag

15/11/17 om 07:27 - Bijgewerkt om 07:59

De politie van Brugge heeft voor de aanvang van de wedstrijd België-Japan geloofwaardige informatie ontvangen dat er "kans op een aanslag" bestond in het Jan Breydelstadion. Dat bevestigde Dirk Van Nuffel, korpschef van de Brugse politie, dinsdagavond.

Brugse politie kreeg voor België-Japan info over mogelijke aanslag

© BELGA

De Brugse politie kreeg om 17.30 uur van haar Brusselse collega's "een als geloofwaardig beoordeelde mededeling" dat er "kans op een aanslag" was in het Jan Breydelstadion tijdens de wedstrijd tussen België en Japan. De politie vroeg daarom OCAD, het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse, om een dringende dreigingsanalyse. Het "geruststellende resultaat" ontving de politie naar verluidt pas tijdens de wedstrijd.

Delen

Organisatoren, overheid en politie rekenen op het begrip van de fans voor de genomen veiligheidsmaatregelen

"In overleg met de organisatoren en de burgemeester van Brugge werd besloten het publiek niet te verontrusten, maar de toegangscontroles naar het stadion te verscherpen", zegt Van Nuffel in een persbericht. "Dit gebeurde door gebruik van metaaldetectoren en explosievenhonden bij de fouilleringen van supporters. Gewapende politiemensen hadden op verschillende plaatsen postgevat."

Te laat in het stadion

Volgens de politie waren de verscherpte controles er de oorzaak van dat veel supporters het begin van de match moesten missen. Daarnaast speelde ook de verkeershinder om het stadion te bereiken mee, omdat veel supporters hun gps in plaats van de aanwijzingsborden volgden. "Organisatoren, overheid en politie rekenen op het begrip van de fans voor de genomen veiligheidsmaatregelen", besluit Van Nuffel.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!