Brugse modelbouwers zoeken nieuwe stek

Voorzitter Geert De Gent en materiaalmeester Daniel Soetaert van RC Modeltrucks Brugge: "We racen niet met die wagens, het gaat om de behendigheid op het parcours." © PDV
Redactie KW

De zolderruimte van de feestzaal van De Nieuwe Blauwe Toren in Sint-Pieters is al meer dan 17 jaar de locatie waar de mensen van RC Modeltrucks Brugge hun hobby beoefenen. Door een nakende verkoop van de zaal zien de hobbyisten zich echter verplicht andere oorden op te zoeken.

Het zelf in elkaar knutselen en besturen van elektrisch aangedreven miniatuurvoertuigen op een zelfgebouwd parcours. Dat is in een notendop waar de leden van RC Modeltrucks Brugge zich mee bezig houden. En dat doen ze nu al zeventien jaar op een zolderruimte boven de feestzaal van de Nieuwe Blauwe Toren in Sint-Pieters.

17 jaar lang

De feestzaal wordt nu nog uitgebaat door Roger De Craemer en zijn echtgenote Andrea Landschoot. Hun zoon Kristof , bijgenaamd ‘de witten’, en zijn echtgenote Annelien Demon runnen het druk beklante café ernaast.

“Wij waren erg tevreden en zijn nog altijd dankbaar dat we hier zeventien jaar geleden terecht konden op deze zolderruimte”, zegt Geert De Gent, voorzitter van RC Modeltrucks Brugge. “Voor een beperkte vergoeding mogen we deze ruimte al vele jaren gebruiken. Een groot deel van de inrichting ervan namen we zelf voor onze rekening en uiteraard bouwden we ook het parcours zelf.”

“We racen niet met de wagens, het gaat om de behendigheid op het parcours”

“Iedere vrijdagavond komen we hier samen om aan de wagens te werken en om onze vaardigheden op het parcours aan te scherpen. De wagens zijn niet enkel trucks maar bijvoorbeeld ook tractors of bulldozers. Ik wil wel benadrukken dat het bij ons niet om snelheid gaat. We racen niet met die wagens, het gaat om de behendigheid op het parcours. Zo scheppen we bijvoorbeeld een lading zand op die we dan elders op het parcours weer lossen. Met onze wagens en ons parcours doen we ook soms demonstraties bij festiviteiten of op gespecialiseerde beurzen. Maar deze locatie hier bij de Blauwe Toren is dus al jaren onze thuisbasis.”

Op zoek naar nieuwe locatie

Maar aan dit mooie liedje komt nu dus een einde. De uitbaters van de feestzaal zijn intussen immers van een gevorderde leeftijd en de zoon heeft geen interesse om de feestzaal over te nemen, naast nog eens de uitbating van het café. “En dus zal het gebouw verkocht worden”, weet Geert De Gent. “Tegen eind februari moet de zolderruimte hier ontruimd zijn. We zijn dus dringend op zoek naar een nieuwe locatie om onze hobby te kunnen uitoefenen. Het materiaal zelf kan ik tijdelijk wel opbergen maar we hebben ruimte nodig om ons parcours uit te zetten en echt met de wagens aan de slag te gaan.”

Leegstaande ruimte

“Ik denk dat er toch nog wel leegstaande ruimtes in Brugge en omgeving moeten zijn. Een zolderruimte, leegstaande bedrijfspanden of loodsen… We vragen uiteraard niet dat deze gratis ter beschikking zou gesteld worden. We zijn zeker bereid om een vergoeding te betalen want dat doen we momenteel ook.” (PDV)

“Wie ons kan helpen mag steeds contact opnemen via geert.de.gent@pandora.be of 050 34 00 07. Of neem eens een kijkje op onze website www.rcmodeltrucks.be Tot slot sta ik erop om Roger en Andrea te bedanken voor de vele jaren dat we hun infrastructuur konden gebruiken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier