Brugse jongerenorganisatie Belgium Quality Events wil nieuw dancefestival organiseren

© SVV
Redactie KW

De Brugse schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V) sloot vanavond een overeenkomst voor een periode van drie jaar af met Belgium Quality Events. Met de subsidie van de stad wil deze jongerenorganisatie volgend jaar een nieuw dancefestival in Brugge op poten zetten.

Nadat het doek viel over het dancefestival Elements zit Brugge zonder noemenswaardig dancefestival als we WECANDANCE in Zeebrugge buiten beschouwing laten. Het ziet ernaar uit dat hier in 2018 verandering in zal komen. Belgium Qiality Events, dat in Brugge bekend is van de party-concepten Glow in the Dark en Project Foam en onlangs ook One Night Stand overnam, sloot met de stad Brugge een driejarige overeenkomst af om per jaar vier muziekevenementen te organiseren. In ruil voor Brugs talent op de affiche komt het stadsbestuur met een subsidie van maximum 8.000 euro per jaar (op basis van 50 procent van de gemaakte kosten) over de brug.

“Bij de Brugse jeugd is er zeker vraag naar een dancefestival in de lijn van Elements”, zegt Pieter-Jan Roos van Belgium Quality Events. “De zomer is de meest geschikte periode voor een soortgelijk festival, maar in die periode zit je met heel veel concurrentie. Misschien kiezen we wel voor een andere periode, maar het is alvast onze uitgesproken ambitie om een gloednieuw dancefestival op de rails te krijgen.”

(SVV)