Brugse handbooggilde voorziet na bijna 100 jaar dan maar zelf een eigen lokaal

28/03/18 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:46

Koninklijke Handbooggilde De Hert heeft na 92 jaar eindelijk haar vaste stek gevonden.

Brugse handbooggilde voorziet na bijna 100 jaar dan maar zelf een eigen lokaal

Uit liefde voor de club, bouwde voorzitter Bart Busschaert een opslagloods langs de Torhoutsesteenweg op zijn kosten om tot een sfeervol clublokaal met een eigen schietstand.

De gilde ging al in 1926 van start in Gasthof De Grote Hert, in de Langestraat waar nu de tapasbar Sol y Sombra is gevestigd. "Daar komt de naam dus vandaan, en op die plek heeft onze gilde het ook het langste uitgezongen", zegt Busschaert. Maar na zestig jaar moest ze uitwijken naar Sint-Andries, en van daaruit ging het vervolgens naar Snellegem en uiteindelijk Sint-Michiels, waar De Hert de laatste drie jaar in het OCMW-dienstencentrum De Zonnebloem vertoefde.

"In De Tijl, hier vlak om de hoek, hebben we ook nog een tijdje gezeten", zegt de voorzitter, die het eeuwige verkassen beu was. "Op dinsdagavond hebben we een aantal spelers met een beperking. En een eigen lokaal zal ons ook helpen om de jeugd weer voor de boogsport warm te maken. Die zijn hier net als iedereen elke dinsdag- en donderdagavond welkom, maar ze zullen ook op zaterdagmorgen een uurtje of twee kunnen langskomen", aldus nog Bart Busschaert, die bij de stad een stedenbouwkundige vergunning moest aanvragen voor de bestemmingswijziging van zijn opslagloods. "De aanpassing naar boogschutterslokaal gebeurden binnen het bestaande bouwvolume, er zijn alleen binnenin een paar nieuwe scheidingswanden geplaatst om er sanitair, de schietstand en een kleine bar met aansluitende verbruikerszaal in te kunnen richten", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).

Daarnaast werden ook extra parkeerplaatsen en fietsenstallingen voorzien die te bereiken zijn via de achterliggende Keurvorst Karel Theodoorstraat.

(WK)

Wie de gilde graag wil vervoegen, kan een mailtje sturen naar info@loods80.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!