Brugse chefs koken duurzaam op binnenplein Europacollege

Tweede editie festival Voorsmaak werd voorgesteld © Foto LQ
Redactie KW

De tweede editie van het culinair festival Voorsmaak vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 mei op het binnenplein van het Europacollege. Twaalf Brugse chefs zullen er het hele weekend de uitdaging aangaan om duurzaam te koken.

Het culinair festival Voorsmaak brengt voor het tweede jaar op rij verschillende Brugse chefkoks samen. Na de editie van vorig jaar die plaatsvond in de Magdalenakerk, vindt Voorsmaak dit jaar alweer plaats op een unieke locatie, namelijk op het binnenplein van het Europacollege aan de Verversdijk. “Niet elke Bruggeling kent deze locatie of heeft ze al gezien. Het gebouw werd in 2013 nog helemaal gerenoveerd en wij zijn dan ook dankbaar dat het event op deze site mag plaatsvinden”, aldus de drie organistoren Laurens Fiaert, Wannes en Bram Loosveldt.

Met lokale producten

Het Thema luidt dit jaar ‘Down to earth’ en staat volledig in het teken van duurzaam koken. De organisatoren dagen de twaalf deelnemende Brugse chefkoks uit om op een ecologisch verantwoorde manier te koken en vegetarische en veganistische gerechten te bereiden.De chefs moeten in de bereiding van hun gerechten zoveel mogelijk lokale producten verwerken. Alle gerechtjes zullen geserveerd worden op biologische afbreekbare bordjes om ook zo de afvalberg te verkleinen. Onder meer de chefs van restaurant Guillaume, de Mangerie en De Republiek zullen er hun beste beentje voorzetten.

(LQ-foto LQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier