Brugse brandweer start met jeugdwerking

De brandweerpost Brugge start met een jeugdwerking. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Tieners tussen 12 en 16 jaar oud kunnen vanaf januari terecht bij de Brugse brandweer. Die start immers met een jeugdwerking om jongeren warm te maken voor hun werk.

“Deze jeugdwerking heeft als doel jongeren warm te maken voor een job bij de brandweer als professioneel of vrijwillig personeelslid”, klinkt het bij de brandweerpost Brugge. “Voots willen we ook voorzien in een zingevende tijdsbesteding voor de Brugse jeugd, met aandacht voor teamwork, creatief en oplossend denken en een brandveilige samenleving.”

Tweewekelijks

Een aantal personeelsleden van de post Brugge zal de jeugdbrandweer op vrijwillige basis ondersteunen. De tweewekelijkse samenkomsten zullen plaatsvinden in de kazerne langs de Pathoekeweg. Er zal gebruik gemaakt worden van het materiaal van de brandweerpost Brugge.

Opendeur

Kandidaat stellen voor de jeugdbrandweer kan op de opendeurdag op zaterdag 8 september. Iedereen is die dag welkom in de kazerne van 13.30 tot 17.30 uur. Naast een programma met heel wat demonstraties, zijn er ook workshops, infostands en een speelstand voor de kleinsten.

De kleinste bezoekers kunnen met een echte brandweerslang een vuurhuisje blussen, een echte brandweerhelm opzetten, ziekenwagens en brandweerwagens van dichtbij bekijken.

(TV-foto Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier