Brugse bakker pakt uit met… rumbrood

Yoran Quaghebeur en Yara Coudeville met hun rumbrood. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Bij bakkerij The Pastry Y’art aan de Sint-Salvatorskathedraal in Brugge kan je sinds maandag terecht voor een bijzondere lekkernij: rumbrood.

Het brood is een eigen creatie van bakker Yoran Quaghebeur en is alleen te verkrijgen tijdens de paasvakantie. Yoran vond het brood al uit in 2011, toen hij ermee deelnam aan het Belgisch kampioenschap aspirant-bakker. Het brood, op basis van rum en tijgerpap, kreeg toen heel wat positieve commentaren. Naar aanleiding van Pasen besloot de Bruggeling het brood nog eens boven te halen.

The Pastry Y’art is de bakkerij van Yoran Quaghebeur en Yara Coudeville. Ze bestaat nog maar sinds oktober 2018 en gebruikt alleen verse en lokale producten. Het rumbrood is nog verkrijgbaar tot en met 20 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier