Brugs stadsbestuur waarschuwt: zwemmen in de Reitjes is verboden

08/05/18 om 18:31 - Bijgewerkt om 18:29

Het stadsbestuur en de lokale politie roepen Bruggelingen op om zich niet in het water te begeven rond de kunstwerken van de Triënnale. "De stad is niet aansprakelijk bij ongevallen en de politie is bevoegd om op te treden", waarschuwen ze.

Brugs stadsbestuur waarschuwt: zwemmen in de Reitjes is verboden

Zondag mocht er wel gezwommen worden in de Reien. © Davy Coghe

Bij de opening van de Triënnale afgelopen zondag, was het wél toegestaan om te zwemmen in het water bij het Selgascano Pavilion aan de Coupure. Sindsdien doken andere mensen ook het ijskoude water in.

"Hoewel we begrijpen dat het warme weer en de kunstwerken van de Triënnale uitnodigen om een plonsje te wagen, moeten we eraan herinneren dat zwemmen in de Reien momenteel verboden is", luidt het. "De stad en de politie stellen vast dat sommigen zich toch in het ijskoude water begeven en vragen uitdrukkelijk om dat niet te doen. Het warme weer, in combinatie met het koude water, kan gevaarlijke situaties veroorzaken. De stad is niet aansprakelijk bij ongevallen. De politie is bevoegd om op te treden en zal een oogje in het zeil houden."

In juli en augustus mogen recreatieve zwemmers wel zwemmen in de Reien, maar wel alleen op zaterdagen en zondagen én in een duidelijk afgebakende zwemzone met redders.

(TV-foto Davy Coghe)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!