Brugs Sint-Janshospitaal gaat donderdagavond open voor het publiek

© (Foto SV)
Redactie KW

‘Schemertijd – Culturen na de uren’ stelt elke donderdag van de maand een van de veertien Stedelijke Musea in Brugge open van 17 tot 21 uur.

Bij dit nieuwe initiatief biedt Musea Brugge een naar eigen zeggen sfeervol programma aan. Dit kan variëren van bijzondere rondleidingen tot een orkestje, een koor, noem maar op. Dit voltrekt zich allemaal na de reguliere bezoekuren, dus ook na de kantooruren. Vorige maand werd met succes proefgedraaid in het Volkskundemuseum.

Op donderdag 18 oktober is het Sint-Janshospitaal, gelegen aan de Mariastraat 38, aan de beurt. Dit museum is een van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen van Europa en was eeuwen geleden een gastvrij huis voor pelgrims op hun tocht naar Santiago de Compostela. Het a-capellakoor Adalard van Aubrac, dat bestaat uit pelgrims van het Vlaamse Compostela-genootschap, zal dan ook eeuwenoude liederen brengen die pelgrims op hun weg zongen. Het koor smeert de stembanden om 18, 19 en 20 uur stipt. Pelgrims vertellen je ook graag over hun ervaringen op hun routes. Uiteraard kan je die avond ook in alle rust of met een gids de schatten van het museum ontdekken.

Inwoners van Brugge krijgen gratis toegang. Net zoals kinderen jongeren dan achttien jaar. Niet-ingezetenen van Die Scone betalen het reductietarief: 10 in plaats van 12 euro.

De eerstvolgende avondopeningen volgen in het Groeningemuseum (donderdag 15 november), het Volkskundemuseum (donderdag 20 december), het Sint-Janshospitaal (donderdag 17 januari 2019) en het Groeningemuseum (donderdag 21 februari 2019).

(SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier