Brugs ontdekkingsfestival Vama Veche uit startblokken voor zesdaagse

Aakomend talent Yusuf. © dav
Redactie KW

Dit initiatief van de creatieve vrijhaven Het Entrepot zet tot en met donderdag 4 juli liefst 27 acts op twee podia in het Koningin Astridpark.

Het gratis zomerfestival is aan zijn twaalfde editie toe. Elke dag gaat het zomerterras in de Botanieken Hof om 14 uur open. Voor het artistieke luik van Vama Veche is het telkens wachten tot 18 uur. Dan spelen bands afwisselend in de lokalen van de jongerenradiozender Villa Bota en in het feeërieke Astridpark.

Als centrum dat de jongerencultuur promoot, zet Het Entrepot met Vama Veche vanzelfsprekend zwaar in op aanstormend muzikaal talent, zoals Yusuf. Deze band rond Leuvenaar Jonas Steurs saust haar sound met mespuntjes Burial en The XX. “Elke festivaldag sluiten we om 23 uur af met een voorstelling van jong theatertalent in de kiosk van het park”, zegt Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator van Het Entrepot. “Daarna kan er nog bijgepraat worden tot één uur.”

Dagelijks zorgt een platendraaier ook voor (pauze)muziek. ‘s Namiddags krijgen programmamakers van Villa Bota de kans om te laten horen wat ze in hun mars hebben. In het parkrestaurant kun je ondertussen je maag stillen.

(svv)

Meer info op www.vamaveche.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier