Brugs metaalbedrijf fietst in mei mee tegen kanker

14/09/18 om 14:57 - Bijgewerkt om 14:55

De collega's van Dana Cycling Team, het wielerteam van metaalbedrijf Dana Belgium in Brugge, fietsen zich nu al warm voor de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker eind mei.

Brugs metaalbedrijf fietst in mei mee tegen kanker

Vooraan Geert Vlaminck, Marc Laebens, Geert Dobbels en Imar Clous, achteraan Luc Vandepitte, Jan Lingier, Eric Vansteenhuyse, Tom Van Poucke, Marc Nachtegaele, Kurt Denolf, Doris De Grande, Luc Van Cleven, Carl Dousy en Job Braakman. © WK

Eén van hen, de 58-jarige Geert Vlaminck, vecht zelf al ruim vier jaar tegen darmkanker. "Mét uitzaaiingen, maar de kanker is nu stabiel. Vorige week heb ik nog chemo gehad, volgende week moet ik weer onder de scanner", vertelt hij. Maar eerst gaat Geert dit weekend nog eens 200 km trappen. "Morgen 45 km met de mountainbike, zaterdag 100 km met de koersfiets en zondag nog eens 55 km met de Sint-Rita Trappers waar ik secretaris van ben", glimlacht hij.

Delen

Mijn fiets en mijn collega's sleurden mij erdoor

Ondanks zijn ziekte, blijft Geert dus optimistisch. "Mijn fiets en mijn collega's sleurden mij erdoor", klinkt het. Het fietsteam van Dana Belgium, dat tijdens Open Bedrijvendag (de eerste zondag van oktober) een wijnverkoop organiseert om de 5000 euro inschrijvingsgeld voor KOTK te sponsoren, zijn vol bewondering voor Geert. "Hij is de meest optimistische collega die we hebben", zeggen ze. Het Dana Cycling Team beklom eerder al onder meer de Stelvio, de Mont Ventoux en de Galibier. "En volgend jaar doen we met het hele team de Tourmalet", klinkt het. Voor de 1000km, die zoals elk jaar gereden wordt tijdens het hemelvaartweekend in mei, doet ook het bedrijf zelf een duit in het zakje. "Dana Belgium sponsort 3000 euro, met de vriendenkring van het bedrijf willen we het resterende bedrag ophalen dat nodig is om aan de 1000 km te kunnen deelnemen. Daarvoor organiseren we dus op zondag 7 oktober die wijnverkoop tijdens Open Bedrijvendag", aldus de collega's.

Dana Belgium, Ten Briele 3 in Sint-Michiels Brugge, is dan te bezoeken van 10 tot 17 uur.

(WK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!