Brugs hotel Sablon uit 1589 heropent

Het restaurant is nog in aanbouw. Op de foto: Christophe Vanswieten en Sue Neervoort. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het hotel Sablon in de Kopstraat, waarvan de geschiedenis terug gaat naar 1589, opent na een totale make-over die wel drie maanden duurde, opnieuw de deuren. “Door een interne herschikking en zonder aan comfort in te boeten zijn we van 26 kamers naar maar liefst 43 kamers gegaan”, zegt eigenaar Christophe Vanswieten.

Hotel Sablon in de Kopstraat was tot eind vorig jaar operationeel onder de naam Grand Hotel du Sablon. Christophe Vanswieten nam het hotel in juni vorig jaar over en was vastbesloten er een geheel nieuwe impuls aan te geven. Na een totale make-over van drie maanden opent het hotel nu opnieuw de deuren.

Rijke geschiedenis

“Dit hotel heeft een erg rijke geschiedenis. Het veranderde doorheen de eeuwen meermaals van naam, van functie en van eigenaar maar het is wel bekend dat de oorsprong te vinden is in 1589”, weet Christophe Vanswieten.

“Voor de renovatie beschikte het hotel over 26 kamers. We hebben dit nu kunnen uitbreiden naar 43 kamers. Zonder aan ruimte of comfort in te boeten; enkel door een herschikking intra muros. We proberen een feelgood sfeer te creëren door gebruik te maken van pasteltinten met gouden accenten, marmer in de badkamers, luxueuze stoffen en kunst die de hoofdtoon zetten. Geen ontvangstbalie meer maar een gepersonaliseerde ontvangst door een hosts in de Living Room.”

“Daar brengen we ook onze bar in onder waar ook de Bruggelingen meer dan welkom zijn. Mits reservatie kunnen ook niet hotelgasten, en dus ook Bruggelingen, trouwens ook gebruik maken van ons uitgebreid ontbijtbuffet.”


Alle info vind je op
www.hotelsablon.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier