Brugs Circusatelier Woesh verhuist deze zomer met zijn werking naar permanente locatie

Els Degryse (coördinatrice Woesh), schepen van Jeugd Franky Demon, Olgat Pollet (pedagogisch verantwoordelijke Woesh), Lars Senders (De Sierk) en Charlotte Van Praet (medewerkster Jeugddienst). © Foto SVV
Redactie KW

Zestien jaar na de oprichting heeft Circusatelier Woesh eindelijk een permanente stek waar ze hun werking voor de toekomst kunnen verzekeren. Vorig jaar kochten ze een woonhuis met een handels- en atelieroppervlakte aan waar ze vanaf de zomer hun artistieke jeugdwerking verder hopen uit te bouwen.

De nieuwe stek van Circusatelier Woesh bevindt zich langs de Damse Vaart Zuid, waar zich jarenlang de voormalige handelszaak Bloemen & Planten Markt bevond. Woesh kocht dit gebouw aan voor 559.000 euro. “Omdat we er bijzonder mee opgezet zijn dat Woesh, ondertussen uitgegroeid tot één van de vijf grootste circusateliers in Vlaanderen, zijn werking in Brugge verder wil zetten, hebben we met het stadsbestuur een investeringstoelage voor jeugdinfrastructuur aan hen toegekend”, zegt schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V). “Het gaat om een subsidie van 196.000 euro.”

Familiepark

Ook de Provincie West-Vlaanderen gaf financiële steun ten bedrage van 50.000 euro. “Het verschil hebben we zelf gefinancierd”, schetst Els Degryse, coördinatrice van Circusatelier Woesh. “”We halen ook inkomsten uit workshops voor externen. Dit zijn dan jeugd- en cultuurdiensten tot zelfs particulieren. In de zomermaanden worden we heel vaak ingehuurd door festivalorganisatoren, onder meer het Cactusfestival. Daarnaast baten we in De Haan nog het familiepark De Sierk uit. We zijn ook van plan om het huis te verhuren dat zich op onze nieuwe werkplek bevindt.”

Turnzaal

Momenteel vinden de lessen van Circusatelier Woesh plaats in de turnzaal van de Centrumschool, gelegen aan Genthof. Kinderen vanaf vier jaar kunnen er terecht. Een leeftijdslimiet is er bij Woesh niet. “Bedoeling is om de circuslessen vanaf september op deze locatie te geven, maar voor we daaraan toe zijn gaan we hier tijdens de zomer al een aantal kampen organiseren”, duidt Degryse. “Op onze nieuwe permanente stek gaan we nieuwe partnerships uitbouwen, zoals met onder meer ‘t Veldzicht die volwassenen met een beperking begeleidt. Op die manier krijgt onze werking ook een sociale dimensie. Jonge gasten die willen trainen, repeteren of iets hopen te creëren, zullen we hier welkom heten.”

(SVV)

Info: www.woesh.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier