Brugs Beer Event in Oostkamp lokt meer dan 1.200 aanwezigen

De medewerkers van het Brugs Beer Event. © foto GS
Redactie KW

Vrijdag 12 en zaterdag 13 april ging de negende editie door van het Brugs Beer Event, een groot geocaching Event in België.

Er waren meer dan 900 geregistreerde bezoekers, wat in praktijk neerkomt op meer dan 1200 aanwezigen. Daarvan waren het grootste deel Belgen, maar er waren ook delegaties Engelse, Duitse en Nederlandse geocachers. Geocaching is een buitensport waar mensen aan de hand van opgegeven coördinaten bepaalde schatten (caches) gaan zoeken.

Een cache is gewoonlijk een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de “schat”. Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser via internet de locatie bekend aan andere geocachers. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak voorwerpen ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten. Het is ook de bedoeling dat de vinder op de geocaching-website een log achterlaat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden. Tegenwoordig zijn er ook applicaties voor verschillende smartphones. Met deze apps is een kaart te zien met alle caches in de omgeving en is er de mogelijkheid om een log op de website te plaatsen.

Onverhoopt succes

“Tijdens cache-evenementen (events) komen geocachers samen om bijvoorbeeld te discussiëren over het geocachen. Na het evenement wordt de eventcache gearchiveerd. Vaak worden speciaal voor het event nieuwe caches gemaakt, die wel blijven liggen”, weet Geert Vercruyse te vertellen en hij vervolgt: “Het eerste Brugse Beer event werd georganiseerd door een tweetal geocachers in een parochiezaaltje in Steenbrugge op 17 april 2011. Er waren toen 169 gelogde bezoeken, dit komt op ongeveer een 270 aanwezigen.”

“het bleek toen een onverhoopt succes en het event kreeg het jaar erop (15 april 2012) een vervolg. Op de tweede editie waren er 305 gelogde bezoeken wat op de aanwezigheid van ongeveer een 500-tal personen wijst. Met een 6-tal personen, die ondertussen reeds jaren hadden geholpen namen we de organisatie van het event over. We richtten in 2017 een eigen VZW op, Geocaching Brughia vzw, en we organiseerden het 7de en 8ste event. Het Brugse Beer event is reeds enkele jaren een Mega-event. In 2018 waren er slechts twee Mega-eventen in België en was het Brugse beer duidelijk het grootste geocaching event in ons land.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier