Bruggeling verdacht van cocaïnesmokkel in Cambodja: vrienden starten inzamelactie

13/01/18 om 09:31 - Bijgewerkt om 13:00

Vrienden en familie van David C. (34) uit Zeebrugge reageren vol ongeloof op het nieuws van zijn aanhouding in Cambodja. Bij een controle op de luchthaven van Phnom Penh vond de anti-drugsbrigade woensdagavond ruim één kilogram cocaïne in zijn koffer. "Ik zit diep in de problemen", liet David aan het thuisfront weten. Zij startten nu een inzamelactie om hem financieel te steunen. "Over zijn schuld of onschuld hebben we het niet gehad. Het belangrijkste is dat David geholpen wordt", zegt initiatiefnemer Alex De Koker.

Het verhaal is ondertussen bekend: de 34-jarige Bruggeling zit sinds woensdag in de cel nadat hij op de luchthaven van Cambodja werd betrapt met ruim één kilogram cocaïne in zijn koffer. David C. liep tegen de lamp toen de douaniers zijn bagage helemaal opensneden. "Maar de gevonden drugs is niet van mij. Ik heb die koffer zo gekocht", verklaarde de man aan de politie. Een uitleg waar de lokale autoriteiten weinig geloof aan hechten. Voorlo...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!