Brugge probeert 50 vluchtelingen aan werk te helpen

09/11/17 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:31

Via het project 'Brugge Werkt' willen het Brugs stadsbestuur en het Agentschap Integratie & Inburgering 50 vluchtelingen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. "Duurzaam werk vinden is, naast het leren van het Nederlands, dé manier om zich hier te integreren", zegt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Brugge probeert 50 vluchtelingen aan werk te helpen

© Benny Proot

"Het project bezorgt elk van de deelnemers een persoonlijk ontwikkelingsplan. We dompelen ze een week lang onder in een doorgedreven screening. Ze nemen deel aan vaardigheidstesten en krijgen een inzicht in de Vlaamse arbeidsrealiteit, zodat ze weten welke jobs haalbaar zijn voor hen", aldus de OCMW-voorzitter.

Schepen voor Werk Minou Esquenet merkt op dat eind september in de regio Brugge nog 1.958 van de 12.478 vacatures uit 2017 openstonden : "Er is dus een krapte op de arbeidsmarkt. De werkloosheidsgraad bedraagt amper 5%, onze bedrijven hebben nood aan buitenlandse werkkrachten om de openstaande jobs in te vullen. "

Knieproblemen

Toch verloopt de zoektocht naar geschikt werk voor veel vluchtelingen nog altijd niet vlekkeloos. Dat blijkt uit de getuigenis van Syriër Nouri Al Mansour (39). Deze voormalige schooldirecteur belande in 2015 in ons land en spreekt al behoorlijk Nederlands. Hij vond enkel tijdelijk werk in een bakkerij, maar moet nu aan zijn knie geopereerd worden.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!