Brugge loopt 24 uur tegen kanker

© Davy Coghe
Redactie KW

Zaterdag gaven drie kleine vechtertjes, Tina, Ina en Sara, om 15 uur het officiële startschot van Levensloop in het Julien Saelens stadion in Brugge.

“Waar vorig jaar in barslechte weersomstandigheden niet minder dan 103.000 euro werd ingezameld tijdens de Levensloop, is de zon ons tijdens deze derde editie beter gezind, wat hopelijk kan resulteren in een nog grotere bijdrage voor de Stichting tegen Kanker”, zegt burgemeester Landuyt, die voor de gelegenheid ook zelf de sportschoenen aanbindt, samen met schepen van Sport Dolores David en provincieraadslid Dirk De Fauw.

Niet minder dan 56 teams zetten dit jaar hun beste beentje voor in de strijd tegen kanker. Ook Club Brugge Foundation en FCB-vrienden toonden hun steun en veilden een T-shirt van Hans Vanaken, wat zowat 1.000 euro opleverde. Op en rond de piste en ook in het vechtersdorp wordt 24 uur lang gewandeld en gelopen, sfeervol omkaderd door talloze standjes waar geëngageerde teams hapjes, drankjes en activiteiten voorzien aan de sporters en sympathisanten.

Brugge loopt 24 uur tegen kanker
© Davy Coghe

Een van die standjes werd georganiseerd door vriendengroep Little Stars. “Wij vinden dit een leuk initiatief, waaraan we graag meehelpen door loempia’s, cava en bier te verkopen voor het goede doel. Wij nemen al voor de derde keer deel aan Levensloop en zijn een van de jongste teams.”

Brugge loopt 24 uur tegen kanker
© Davy Coghe

Ook Curando Noord verzamelde de troepen voor het tweede jaar op rij en installeerde een kraampje aan de looppiste, van waaruit ze onder meer wafels en jenever verkopen. “Ik ben zelf kankerpatiënt”, zegt Deborah. “Het doet dan ook enorm veel deugd om de steun en positieve spirit te voelen van mijn collega’s, die ook zelf meelopen en -wandelen. Ons team telde al zowat honderd inschrijvingen nog voor Levensloop werkelijk startte.” Collega Sandra draagt Levensloop een warm hart toe en wandelde vorig jaar tijdens de nachtelijke uurtjes. “Ik wandelde van middernacht non stop tot zes uur ‘s morgens, maar dat stelt nog niets voor”, zegt ze. “Sommige deelnemers wandelen of lopen twaalf uur of trachten zelfs om de volledige 24 uur te wandelen.”

Brugge loopt 24 uur tegen kanker
© Davy Coghe

In het vechtersdorp zitten Magda, Ines en Christine. “We werken alle drie lange tijd samen in Sint-Jan en kregen onze diagnose quasi tegelijkertijd”, zegt Christine. “We nemen dan ook als vechters samen deel aan de Levensloop.”

(EV – foto’s DC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier