Brugge krijgt WK-fandorp met gigantisch scherm op het Beursplein

Het fandorp op het Beursplein komt er door een samenwerking tussen de stad Brugge en de bvba Bruisend. We herkennen op de foto ook de peters van het WK-dorp: Julien Verriest, Raoul Lambert en Kurt Declerck. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Bruggelingen kunnen de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK straks op een scherm van liefst 100 vierkante meter volgen op het Beursplein. Op de vorige twee grote voetbaltornooien bevond het fandorp zich op ‘t Zand, waar momenteel werken aan de gang zijn.

Het WK-dorp op het Beursplein biedt straks plaats aan meer dan 10.000 fans. De poulematchen tegen Panama, Tunesië en Engeland op respectievelijk 18, 23 en 28 juni zijn er sowieso te zien, maar ook als de Belgen verder doorstoten kan je er terecht, tot en met de finale op 15 juli.

Zo wordt het Beursplein straks ingericht.
Zo wordt het Beursplein straks ingericht.© GF

De wedstrijden worden uitgezonden op het grootst beschikbare mobiele scherm, dat liefst 100 vierkante meter groot is. 125 medewerkers en 25 securitymensen leiden alles er in goede banen.

De organisatoren stelden ook drie peters voor het WK-dorp voor: roelstoelbiljarter Kurt Declerck en ex-voetballers Raoul Lambert en Julien Verriest.