Brugge heeft zijn eerste cannabiswinkel: ‘Veni Vici’

© PDV
Redactie KW

Na eerder al Gent en Roeselare heeft nu ook Brugge met ‘Veni Vici’ zijn eerste CBD-winkel, waar legale cannabis verkocht wordt. En wel in de drukke Noordzandstraat. “Ik heb voor alle zekerheid de toelating gevraagd van burgemeester De fauw. Alles is in orde en legaal”, zegt uitbater Gunther Van Den Brande.

Wie op een legale manier van de schijnbaar heilzame werking van de cannabisplant wil genieten, kan sinds vrijdag terecht in de Noordzandstraat 47. Gunther Van Den Brande, afkomstig uit Ninove, opende daar namelijk de eerste cannabiswinkel van Brugge.

Gunther benadrukt dat alles perfect legaal is. “Het gaat immers om cannabisproducten waaruit het illegale bestanddeel THC onttrokken is. Het gaat hier dus niet helemaal niet om een coffeeshop“, verduidelijkt Gunther. “We beschikken over alle nodige attesten die duidelijk maken dat er geen te hoge hoeveelheden THC in de producten aanwezig zijn. Hoewel dit misschien niet nodig is, heb ik via mijn advocaat wel de toestemming gevraagd aan Brugs burgemeester Dirk De fauw. Er waren geen bezwaren.”

Aangename stad

Gunther Van Den Brande, die in de regio Ninove actief is in de bouwsector, kwam op dit idee via een vriend die enkele maanden terug in Gent een gelijkaardige winkel opende. “Hij vroeg me of ik niet geïnteresseerd was om zelf zo’n zaak op te starten in een andere stad. Ik kwam wel al eens vaker in Brugge en vind het aan aangename stad met veel potentieel. Toen ik de kans kreeg om in de Noordzandstraat, toch een mooie en drukke winkelstraat, een pand te huren heb ik dan ook niet lang getwijfeld. De eigenaar van het pand was overigens ook direct enthousiast. Zelf sta ik natuurlijk ook honderd procent achter dit product, die toch echt wel een heilzame, rustgevende werking heeft. Mensen in mijn dichte omgeving, die bepaalde kwalen en pijnen hebben, hebben me dat ook duidelijk gemaakt”, verduidelijkt Gunther.

De producten kregen namen mee als Silver Haze, Blue Dream, Strawberry of Sour Skunk.
De producten kregen namen mee als Silver Haze, Blue Dream, Strawberry of Sour Skunk.© foto PDV

“De producten komen uit Italië, waar ze indoor gekweekt worden. We verkopen dit hier dus gedroogd, in potpourrivorm. Nu is het aanbod nog niet helemaal volledig, maar zeer binnenkort komen er ook oliën en balsems bij.”

‘Ik kwam en ik overheers’

De gedroogde cannabisproducten worden verkocht aan 10 of 12 euro per gram, afhankelijk van het percentage CBD dat er in aanwezig is. Ze krijgen namen mee als Silver Haze, Blue Dream, Strawberry of Sour Skunk. “Ik koos overigens voor de naam Veni Vici (vertaald: ‘ik kwam en ik overheers’, omdat de cannabisplant volgens mij een plant is die heel belangrijk is en dus overheerst. Bij dat citaat hoort ook zo’n krans, net als bij de afbeelding van cannabis, vandaar ook.”

De zaak is op weekdagen geopend van 13 uur tot 20 uur, de zaterdag van 11 uur tot 19 u en is de zondag gesloten.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier