Brouwerij De Poes valt drie keer in de prijzen op World Beer Challenge

06/07/18 om 14:00 - Bijgewerkt op 04/07/18 om 19:53

Brouwerij De Poes uit Tielt scoorde drie medailles op de World Beer Challenge in Estoril in Portugal. De Poes Blond en Bellootje brachten goud mee naar Tielt. De Poes Export kreeg een zilveren medaille. Deze bekroning bewijst dat kwaliteitsgetrouwe ambacht internationale erkenning krijgt.

Zaakvoerder Stijn David (43) is trots op brouwerij De Poes. "Ik volgde de opleiding bakker en diëtist", vertelt hij. "Door mijn passie voor bier begon ik in 2012 thuis te brouwen. Ik bouwde mijn eigen installatie en experimenteerde met gistingen en hoparoma's. Ik produceerde zo'n 30 liter per brouwsel." Brouwerij De Poes werd opgericht in 2014. "Mijn liefste huisdier is een kat. Pas na 13 brouwsels stelde ik De Poes aan het publiek voor. Het is een ongefilterd bier van hoge gisting met nagisting op de fles en 8 procent alcohol. Het smaakt fruitig en gebalanceerd bitter door de soort hop die ik ervoor gekozen heb. Een selectie kruiden geeft een aangename frisheid. "
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!