Brouwerij De Bie uit Wakken pakt drie medailles op internationale wedstrijd

Redactie KW

Brouwerij De Bie uit Wakken heeft op de International Beer Challenge in het Verenigd Koninkrijk drie medailles in de wacht gesleept. De Winterbie kreeg een zilveren medaille, terwijl Hellekapelle en Double Bie beiden brons wisten te pakken.

“Na een zilveren medaille voor onze Zatte Bie, recent op de Australian International Beer Awards (AIBA), is dit opnieuw een bewijs dat onze ‘true brew’-filosofie de juiste is”, zegt Nicolas T’Joen. “Als je weet dat de IBC-jury meer dan 900 bieren proeft uit 30 verschillende landen, dan mag het duidelijk zijn dat de concurrentie moordend is. En dat Brouwerij De Bie internationaal tot het kruim van de bierbrouwers behoort. Bij ons geen additieven en chemische brol, wat wij brouwen is ‘the real deal’.”

Brouwcapaciteit uitbreiden

Brouwerij De Bie zag de voorbije jaren – onder impuls van de talrijke prijzen die ze won – haar export exponentieel toenemen. Eind september zal de brouwcapaciteit uitgebreid worden. ‘Dat is nodig om een antwoord te bieden op de stijgende vraag uit nieuwe afzetlanden”, aldus Nicolas nog. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier