Broodjeszaak 3D-lunch in Gistel opnieuw open na ongeval

De zaakvoerders van broodjeszaak en koffiebar 3D-Lunch konden 2 dagen na het ongeval reeds opnieuw hun klanten bedienen. © MVS
Redactie KW

Vrijdagnacht is er een auto ingereden op de gevel van broodjeszaak 3D-lunch. “Omstreeks 2.45 uur werden mijn ma en mijn broer Dennis opgebeld door een late klant van sfeercafé E-Voila op de markt”, aldus Dinska Duinslaeger.

“Door dit ongeval konden we onze zaak op zaterdagmorgen 9 maart niet openen. We konden gelukkig rekenen op de medewerking van Kenneth Marchand om de problemen met de inkomdeur op te lossen zodat we maandag opnieuw konden openen”, vertellen de zaakvoerders Dinska en Dennis Duinslaeger en Carmen Debeer.

“Een 29-jarige man uit Oudenburg kwam uit de richting van de Stationsstraat en verloor om een onbekende reden de controle over zijn stuur. Buurtbewoners werden wakker door de hevige klap. We vernamen dat de bestuurder zelf de politie belde. Zijn wagen was goed voor de schroothoop. De politie en de brandweer waren snel ter plaatse en zorgden ook voor de nodige signalisatie en veiligheid in de straat. De brandweer maakte de deur voorlopig dicht met planken”, vult Dennis verder aan.

“Ik was niet in Gistel op vrijdagnacht en heb het incident telefonisch moeten volgen. De schade is niet min, want die wordt momenteel geraamd op 15.000 euro. Naast de deur moet immers ook een steunmuur van het appartement aangepakt worden”, aldus Dinska.

Gevelbeschermers

“Gelukkig hebben de inox gevelbeschermers op het voetpad de eerste schok kunnen opvangen, anders was de wagen volledig in onze handelszaak terecht gekomen. We vragen dan ook aan het stadsbestuur om zo spoedig mogelijk de twee gevelbeschermers terug op het voetpad te plaatsen. Op 1 januari was er ook reeds een ongeval en hebben die gevelbeschermers onze zaak beschermd”, besluiten de zaakvoerders.

(MVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier