Broer en zus Vanslambrouck nemen voor het eerst deel aan een rallywedstrijd

30/03/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 29/03/18 om 13:48

Broer en zus, piloot en copiloot: Jochen Vanslambrouck (21) uit Kanegem en Febe (18) Vanslambrouck uit Dentergem zullen binnenkort aan de start van de TAC Rally in Tielt en de ORC Rally in Oostrozebeke staan. Waar ze vroeger naar de racende auto's keken vanop de schouders van papa, kruipen ze nu samen achter het stuur. "We worden voor de leeuwen gegooid, maar net die kick zorgt ervoor dat we onze focus houden."

Febe en Jochen Vanslambrouck waren al op jonge leeftijd gefascineerd door auto's en snelheid. Papa Dries was coureur in de autocross. Hun nonkel Dirk 'prepareerde' de crossauto. "Autocross mag dan misschien een ander soort discipline zijn dan rally. We zagen onze papa van dichtbij bezig. Onze oudere broer Jens reed later ook mee op autocrosswedstrijden. We beleefden de strijd om de podiumplaatsen van dichtbij", vertelt Jochen. "Daarnaast wonen wij in Kanegem niet ver van het parcours van de TAC Rally in Tielt. We gingen alle drie al van heel jonge leeftijd mee op de schouders van ons papa, die ook zelf één keer copiloot is geweest in de TAC Rally."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!