Briljanten jubileum voor Marie-Jose en Jules uit Torenhof Waregem

Marie-José en Jules kregen het bezoek van een afvaardiging van het schepencollege voor de viering van hun briljanten huwelijksjubileum. © HDV
Redactie KW

Marie-José Deweer en Jules Delsoir kregen in de Albert Saverijsstraat (Torenhof) bezoek van een afvaardiging van het schepencollege, voor de viering van hun briljanten huwelijksjubileum.

Jules en Marie José, die elkaar leerden kennen in café De Zwaan in Anzegem, huwden op 11 april 1953 voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Anzegem.

Jules Delsoir werd geboren op 10 december 1931 in Wortegem. Op 14-jarige leeftijd begon hij, na zijn studies, te werken bij een boer in Wortegem. Daarna trok Jules naar de fabriek en werkte hij achtereenvolgens bij de firma’s Vanneder en Vangeluwe. Hij werkte als bobijnopzetter, als wever, als monteerder en getouwregelaar.

Vroeger volgde Jules het voetbal op de voet en kaartte hij vaak. Zijn huidige hobby is vissen aan het Kasteel Casier. Hij is lid van de zetelclub en speelt Sudoku voor beginners. Hij kreeg een ereteken voor zijn dienstjaren in de textielsector.

Marie-José Deweer werd geboren op 4 mei 1926 in Anzegem, samen met haar tweelingbroertje die na zes maanden is gestorven. Zij bleef tot haar huwelijk bij haar ouders wonen, samen met haar zus Godelieve die zes jaar jonger is. Godelieve en haar man verkeren beiden nog in goede gezondheid. Marie-José en haar zus zijn de laatste die nog in leven zijn van de zeven kinderen van vader Kamiel Deweer en moeder Clara Verbauwhede.

Reis Spanje

Marie-José heeft altijd ingestaan voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen. In het huwelijk werden drie kinderen geboren: Nicole, Jan en Katrien. Ze zijn de grootouders van zeven kleinkinderen (Davy, Jaimie, Sammy, Kelly, Sam, Lien en Sven) en ze hebben elf achterkleinkinderen (Malou, Lowie, Maité, Cédric, Liam, Maxime, Matz, Nina, Louke, Olivia en Lewis). Marie-José brengt veel tijd door met haar klein- en achterkleinkinderen. De jubilarissen houden mooie herinneringen over aan hun reis naar Spanje met de kinderen. (YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier