Brei- en haakclub in café het Nieuw Gemeentehuis in Assebroek

Catharina Callebaut (rechts op de foto) start met een brei- en haakclub 't Wolhuyseke. Een eerste bijeenkomst is gepland op dinsdag 12 maart. Ook Sandy Jonckx (links) die graag haakt zal erbij zijn. © Davy Coghe
Redactie KW

In café het Nieuw Gemeentehuis op het Gaston Roelandtsplein start binnenkort de brei- en haakclub ‘t Wolhuyseke. Op dinsdag 12 maart komen de dames voor het eerst samen om onder vriendinnen te breien. Het initiatief gaat uit van Catherine Callebaut die al met een breiclub gestart was in Kruisem.

Breien is weer in en na de sluiting van heel wat wolspeciaalzaken starten heel wat webshops in heel Vlaanderen. Ze zijn nodig want heel wat grote zaken van breiwol in Brugge en Oostkamp sloten de voorbije jaren de deuren. Ook Catherine Callebaut merkt dat er steeds meer gebreid wordt en dat er ook jonge dames starten met breien.

Niet meer ouderwets

“Breien is al lang niet meer ouderwets en je kan tegenwoordig al heel wat moderne patronen volgen zoals bijvoorbeeld bij het breien van Bernadette truien. Heel wat dames zitten nu thuis alleen te breien en het is natuurlijk veel leuker om in groep te breien. Je kan elkaar helpen als het eens moeilijk gaat, je kan elkaar de nodige raad en ervaring meegeven of tips geven. Breien is gewoon terug een hobby geworden die door heel wat dames beoefend wordt.”

Het is veel leuker om in groep te breien, je kan elkaar tips en raad geven

“Intussen pakken ze regelmatig uit met breien op straat en breien op de trein om het breien te promoten. Dan merken dames pas dat ook jongeren breien. Tegenwoordig leren ze al in meerdere scholen kinderen breien op jonge leeftijd zodat ze al de kneepjes mee hebben” vertelt Catherine.

Om de twee weken

Catherine hoopt heel wat dames te bereiken in Assebroek die om de veertien dagen samen willen komen voor een avondje breien. “De eerste keer spreken wij af op dinsdagavond 12 maart van 19 tot 21 uur. Je zal er niet alleen kunnen breien maar ook haken want ook haken is terug populair”, geeft Catherine mee.

“Ik heb reclame gemaakt op een rommelmarkt voor de brei- en haakclub in Assebroek en kreeg veel positieve reacties, de interesse is in elk geval groot. Wij zullen om de twee weken samen komen tot aan de zomer. Nadien stoppen wij even omdat de mensen dan op verlof zijn of meer buiten willen genieten als het mooi weer is.”

“Ik ben bijzonder gelukkig dat Caroline Vandebeek haar zaaltje bij café Het Nieuw gemeentehuis ter beschikking wil stellen voor onze brei- en haakclub. Ze was meteen gewonnen voor ons voorstel en zag dat als een meerwaarde voor haar zaak. Ze trekt steeds meer verenigingen aan naar haar zaak met zaaltje” besluit Catherine.

Kandidaat deelnemers kunnen zich melden via info@reno-vlero.be. (Stefaan Reuse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier