Bredene nodigt Oostendse carnavalisten uit

Bovenaan van links naar rechts het Hof der Prinsen Oostende met Prins Spoese, Prinses Groote Oostende Lotje, Prins Knol, Prins André, Prins Mouch, Prins Macaroni en Prins De Dikken. Onderaan van links naar rechts het Hof der Prinsen Bredene met Prins Bandit, Prins Bibber, Prins Spekke Junior, Prins Schudder ,Marc De Graszaaier, Prins Pipo en Prins Kliksje. © MM
Redactie KW

Het voorbije weekend werd de grote carnavalstoet in Oostende en het afsluitende feest in een tent op de Groentemarkt afgelast. Door rukwinden tot 110 kilometer per uur kon de veiligheid van de bezoekers en de deelnemers niet gegarandeerd worden. Bredene brengt de Oostendse carnavalisten nu echter soelaas en nodigt de buren uit op zijn carnavalstoet van 20 april.

Het was een serieuze tegenvaller voor de vele Oostendse carnavalsverenigingen, die maanden bezig waren geweest met de organisatie van hun carnavalstoet en door het gure stormweer van zondag hun vele inspanningen haast letterlijk in het water zagen vallen.

Cultuur- en toerismeschepen Alain Lynneel (sp.a), zelf een notoir carnavalist en ooit Prins Carnaval met roepnaam Bibber, nodigt zijn Oostendse vrienden nu echter uit om deel te nemen aan de Bredense carnavalsstoet, die dit jaar op zaterdag 20 april plaatsvindt. “Onze carnavalstoet is de voorbije jaren fel gegroeid. Vorig jaar waren er meer dan 40 praalwagens. Er namen ook heel wat carnavalsverenigingen uit het binnenland deel en er stonden duizenden toeschouwers langs het parcours”, geeft Lynneel aan.

“De Oostendse groepen, die door de afgelasting van hun stoet enigszins op hun carnavalshonger bleven zitten, zijn meer dan welkom in onze stoet. Ze kunnen hiervoor contact opnemen met het Bredens Carnaval Comité op het nummer 059/321597.” Dat de sfeer tussen de carnavalisten uit Bredene en Oostende goed zit, mocht afgelopen zaterdag blijken. “Na de kinderstoet in Oostende was er nog een after party in de tent. Het Hof der Prinsen Bredene en het Hof der Prinsen Oostende hebben daar uitbundig verbroederd”, aldus nog Lynneel.

“Twee jaar geleden kregen alle ex-Prinsen van Bredene een rode neus van het Hof der Prinsen Oostende. Dit jaar was het de beurt aan het Hof der Prinsen Bredene om cadeautjes uit te delen. Alle ex-prinsen van Oostende kregen een sjaal met ons HdP Bredene-logo toegestopt.” Een fel gesmaakte attentie die uitmondde in een feestje. “Eentje dat tot in de late uurtjes uitliep“, herinnert Alain Lynneel zich vaag.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier