Bredene investeert in groene zones in woonwijken

27/01/18 om 23:32 - Bijgewerkt op 28/01/18 om 09:54

Deze week is gestart met de aanleg van een nieuwe groene zone op de hoek van de Spuikomlaan en de Polderstraat in Bredene.

Bredene investeert in groene zones in woonwijken

Na de afbraak van de voormalige gemeentelijke werkhuizen wordt er 735 vierkante meter als postzegelpark ingericht. Bredene investeert ruim 25.000 euro in de aanleg van dit nieuwe parkje. De vorige jaren werd ook in tal van andere groene zones in de wijken geïnvesteerd.

De voorbije zes jaar werden in Bredene een aantal 'postzegelparkjes' aangelegd. Dat was onder meer het geval aan het rondpunt van de Darwin (Lijsterstraat) en in de Oude-Tramstraat. Daarnaast werden de bestaande parken, Ramaekerspark en Vicognepark, helemaal heraangelegd. Met Grasduinen kwam er enkele jaren geleden reeds een aanzienlijk nieuw aangelegde groene zone bij.

"Netheid en onkruidbestrijding zijn voor het gemeentebestuur een prioriteit. Maar daarnaast zet Bredene, door de aanleg van nieuwe zones of herinrichting van bestaande parken, sterk in op het creëren van groene oases in de wijken. Op die manier komen 'verborgen plekjes' helemaal tot hun recht. De leefbaarheid binnen de verschillende wijken is voor het gemeentebestuur dan ook van groot belang", klinkt het.

(MF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!