Braziliaanse Tieltse in vuur en vlam voor onze nationale voetbalploeg

06/07/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/07/18 om 20:43

Wordt het België boven nu vrijdag, of toch Brazilië? Estér Hashiguchi moet niet lang nadenken: "De Rode Duivels gaan winnen, ze moéten winnen. Niet alleen omdat ik meer van België hou dan van mijn thuisland Brazilië, maar ook omdat ze als ploeg sterker zijn dan de Brazilianen, waar alles te veel rond die ene figuur van Neymar draait." Estér zal zich vrijdagavond alvast de ziel uit het lijf schreeuwen aan het grote scherm op de Europafeesten.

Ze is een supporter met passie, zo zijn Brazilianen nu eenmaal: ze tonen wat ze voelen, met hun hele lijf en leden. En toch heeft ze het niet zo voor haar eigen nationale ploeg. "Misschien wel omdat ik te weinig fier ben op mijn land", zegt Estér (29), die afkomstig is uit de buurt van Sao Paulo. "Ik heb er me nooit écht gelukkig gevoeld, en als jongere droomde ik er al van om de wijde wereld te verkennen en dan ergens wel te blijven hangen waar het beter is dan in Brazilië. Want ook al is dat niet echt een arm land te noemen: de armoede die er is, is wel heel zichtbaar en het leven is er ontzettend duur voor de gewone mens: een paar sneakers van Nike bijvoorbeeld, dat is daar haast onbetaalbaar."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!