Brandweerlui eisen duidelijkheid over verloning

Redactie KW

Een dertigtal vrijwillige en beroepsbrandweerlui van de Zone 1, die onder meer de brandweerkorpsen van Brugge, Knokke-Heist en Oostende omvat, heeft dinsdagochtend een serene actie gevoerd aan het Veiligheidsgebouw in Oostkamp.

Daar vond bijzonder overleg plaats tussen de brandweertop en de vakbonden over het statuut van het brandweerpersoneel. Met de actie eisen de brandweerlui meer duidelijkheid over de gevolgen van de brandweerhervorming voor hun verloning. “De communicatie van de top naar de basis toe laat te wensen over”, klinkt het bij de actievoerders. “Vier maanden na de start van de zone zijn we nog altijd niets wijzer geworden. Dit werkt demotiverend en kan uiteindelijk ook gevolgen hebben voor de kwaliteit van de hulpverlening. We beweren zeker niet dat de vakbonden hun werk niet doen, maar we willen wel wat druk op de ketel zetten.”

Vlak voor de aanvang van de onderhandelingen ging de Oostkampse burgemeester Luc Vanparys, tevens voorzitter van de zoneraad, in gesprek met de actievoerders. “Ik begrijp de bezorgdheid, maar we roeien met de riemen die we hebben. Omdat de korpsen in de zone voor de eenmaking met een verschillend sociaal bureau werkten is de loonsberekening zeer ingewikkeld. Alle brandweerlui hebben daar een mail over ontvangen en over de inhoud van de onderhandelingen zal ook correct worden gecommuniceerd”, aldus Luc Vanparys.

(AF/TLG – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier