Brandweer snel ter plaatse voor kachelbrand in Deerlijk

© HDV
Redactie KW

Woensdagvoormiddag omstreeks 9.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een schouwbrand in de Kerkstraat te Sint-Lodewijk.

De palletkachel in de living van de woning in een kleine zijstraat van de Kerkstraat, nabij de grens met Vichte, veroorzaakte een abnormale rookontwikkeling. De bewoonster was thuis en vertelt dat zij gewaarschuwd werd door een branddetector. “Gelukkig hebben wij in onze woning branddetectoren. Ik was op de verdieping aan het werken en hoorde het geluid van de detector die in de living hangt. Ik wist meteen dat er iets niet pluis was en even later ging ook de detector op de verdieping in alarmstand. Ik zag zowel op het gelijkvloers als op de verdieping overal rook en belde meteen de brandweer die hier niet zover vandaan een kazerne heeft.”

De wagens van de post Vichte van Fluvia reden naar de Kerkstraat en de vuurhaard dwas meteen onder controle.

“Er is in de living overal roet en dit allemaal reinigen zal nog een tijdje duren. De buis van de kachel moet vernieuwd worden. Het is winter en zonder de kachel is het maar koud. Gelukkig is er geen andere schade”, vertelde de vrouw. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier